Bekende soul artiesten

De beste soul artiesten vind je bij Tribe Boekingen

Bekende soul artiesten boeken doe je bij Tribe Boekingen. Bij ons vind je de beste soul artiesten uit Nederland. Denk aan zangeressen met een dijk van een stem en popartiesten die beïnvloed zijn door de soulmuziek.

Soul artiesten in Nederland

Soul, letterlijk vertaald als ‘ziel’, is een muziekstijl die oorspronkelijk in de jaren vijftig ontstond als mix van blues en gospel in het zuiden van de Verenigde Staten. Vanuit de religie legt de zanger of zangeres letterlijk ziel en zaligheid in de zanglijnen van de soulmuziek, als een soort extase.
In Nederland werd de soulmuziek pas vanaf de jaren 70 gepromoot in het radioprogramma De Soulshow. Bekende soul artiesten uit Nederland zijn Glennis Grace, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Maar ook popartiesten als Sharon Doorson en Eva Simons zijn duidelijk beïnvloed door de soulmuziek.

Nederlandse soul artiesten boeken

Soulartiesten boeken voor jouw feest of evenement? Bij Tribe Boekingen vind je de beste bekende soul artiesten uit Nederland. De beste soulzangeressen en popartiesten beïnvloed door soul kun je hier boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk alle artiesten

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van Tribe Boekingen in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.