Beschrijving

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis boeken

Nederlandstalige zanger Guus Meeuwis op je evenement

Guus Meeuwis boeken voor je feest of evenement? Deze bekende Nederlandse zanger boek je nu bij Tribe Boekingen. Met een koffer vol bekroonde platen en een recordaantal stadionconcerten op zijn naam, is Guus Meeuwis een van de grootste artiesten van ons land. Zijn verhaal begint in 1994 als hij uit het niets op #1 in de hitlijsten opduikt met een liedje dat hij in eerste instantie voor zichzelf had willen houden. Per ongeluk in het artiestenvak gerold, maar bijna 25 jaar en ruim 50 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top.

Groots met een zachte G

Dat het publiek de muziek van Meeuwis weet te waarderen, blijkt uit de stadions die hij al meer dan een decennium uitverkoopt. In 2006 gaat een jongensdroom in vervulling als hij voor het eerst concerten geeft in het Philips Stadion in Eindhoven. Inmiddels heeft de zanger al meer dan 1,5 miljoen bezoekers bij zijn Groots met een zachte G concerten mogen verwelkomen.

Erkenning voor Guus Meeuwis

Niet alleen het publiek waardeert dit, de erkenning voor Guus als artiest komt ook uit officiële hoek: in zijn prijzenkast is vrijwel elke trofee te vinden. Van de allereerste TMF Award tot de Gouden Harp. In 2010 ontvangt hij in het bijzijn van onze huidige Koningin Maximá de Edison voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en in 2013 mag Guus voor de derde keer in vier jaar tijd de 3FM Award voor ‘Beste Zanger’ in ontvangst nemen. Datzelfde jaar wordt Guus geridderd in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn werk als zanger, componist en verspreider van het Nederlandstalige lied, maar in het bijzonder ook voor zijn inzet voor charitatieve instellingen. In 2019 ontvangt Guus Meeuwis tijdens de Buma Awards de Lennaert Nijgh prijs voor beste tekstdichter.

Albums Guus Meeuwis

Op zijn discografie prijken drie albums met Vagant, acht soloalbums, twee best of albums, verschillende live cd’s en DVD’s en het album Hollandse Meesters waarop Meeuwis een ode brengt aan zijn muzikale helden. Stuk voor stuk bekroond met een gouden, platina of dubbel platina status. In 2017 heeft de zanger zijn management- en productiehuis Modestus uitgebreid met een eigen platenmaatschappij. Het album “GELUK” is het eerste album dat hij volledig in eigen beheer uit heeft gebracht en wordt direct bekroond met de gouden status en komt uit niets op nummer 1 binnen in de GfK Album Top-100.

Guus Meeuwis boeken

Guus Meeuwis boeken voor je feest of evenement? Neem contact met ons op voor het boeken van Guus Meeuwis.

Boeken

0.00

Heb je vragen? Bel of app ons dan!
Heb je vragen?
Neem contact op
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 60 min.

Techniek

Excl. geluid en licht, incl. monitor set en backline (instrumenten)

Bezetting

Met live band

Genre

Zanger

Prijs

Op aanvraag

Boekingsmogelijkheden

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Categorie

Evenementen

,

Genre

,

Tijd

Type event

, , ,

Budget